به گزارش «اخبار خودرو»، موتورهای الکتریکی امروزه راه خود را به تمام سگمنتهای صنعت خودرو دنیا باز کردهاند. در کنار خودروهای سواری و کاروتجاری، شاید عملکرد این موتورها بیش از همه خود را در خودروهای عمرانی نشان دهد؛ جایی که هزینه و سرعت از اهمیت بیشتری برخوردار است. در تازهترین اقدام نیز بخش ماشینآلات عمرانی ولوو پیشرانه الکتریکی را در محصولات خود به کار برده است.
این خودروساز سوئدی نخستین نمونه از بیل مکانیکی الکتریکی خود را به کشور فرانسه فروخته است. تولیدکنندگان در حال طراحی موتورهای الکتریکی هستند که مزایای هر دو مدل الکتریکی و دیزلی را به همراه داشته باشد؛ یعنی قدرت بالا بدون سروصدا و لرزش و البته هزینههای پایین.
بیل مکانیکی برقی ولوو با دو موتور و دو گیربکس
ولوو که برای نخستینبار در سال 2018 ایده استفاده از موتورهای الکتریکی در ماشینآلات عمرانی را اجرایی کرد، بهتازگی نخستین بیل مکانیکی الکتریکی خود را راهی فرانسه کرده است. یک شرکت پیمانکار فرانسوی با نام افیاج، بهعنوان مشتری بیل مکانیکی الکتریکی ولوو، این محصولات را به منظور انجام فعالیتهای ساختمان سبک، تسهیل ایجاد شبکههای انتقال آب و برق و... خریداری کرده است.
این محصول براساس اعلام ولوو، ۲۷۳۰ کیلوگرم وزن دارد و از دو موتور الکتریکی و دو گیربکس دوسرعته بهره میبرد. همچنین این شرکت اعلام کرده که بیل مکانیکی الکتریکی ولوو، به اندازه مدلهای دیزلی کاربرد دارد و این در حالی است که سروصدا و لرزش کمتری را در مقایسه با نسخههای دیزلی ایجاد میکند.
بیشینه قدرت موتور این بیل مکانیکی به ۴۰ کیلووات میرسد و گشتاور آن برابر با ۸۵۰نیوتونمتر است. ۴بسته باتری برای این بیل مکانیکی در نظر گرفته شده که هر یک ۵۰ کیلووات ساعت انرژی تولید میکنند. این محصول ولوو برای حفر چالههایی تا حداکثر ۲.۷۶متر مناسب است.
کامینز و تولید پرقدرتترین بیل مکانیکی
کامینز بهعنوان یکی از تولیدکنندگانی که در ساخت مدرنترین موتورها پیشگام بوده نیز اعلام کرده است با همکاری XCMG یک بیل مکانیکی 3.2تن را تهیه خواهد کرد. این مدل قرار است از بستههای باتری کامینز BM5.7E تغذیه کند که نیرویی معادل 45 کیلووات ساعت را تامین میکنند. این باتریها قادر خواهند بود با یک بار شارژ به مدت 8ساعت کار کنند.
این بیلهای مکانیکی پیشتر رونمایی شدهاند و اکنون در کشور و تحت آزمایشهای مربوط به عملکرد قرار دارند. گرچه پیشاز این نیز بیلهای مکانیکی جمعوجور الکتریکی در دسترس بودهاند، اما این مدل یکی از پرقدرتترین مدلهایی است که توانایی باتریهای خود را در مدت زمانی طولانیتری نسبت به همنوعانش به رخ میکشد.
کاهش هزینهها با محصولات Case
تولیدکنندگان ماشینآلات عمرانی Case نیز از برنامه خود برای توسعه مدل Case 560 خبر دادند. این بیل مکانیکی که با نام پروژه Zeus (زئوس)، شناخته میشود، قدرت و عملکردی هماندازه سایر محصولات مشابه دیزلی دارد، اما هزینههای روزانه یک عملیات را به طرز چشمگیری کاهش میدهد.
انرژی این خودرو توسط یک باتری لیتیوم-یونی 480 ولت تامین میشود و قدرتی معادل 90 کیلووات را برای این بیل مکانیکی تامین میکند. با هر بار شارژ نیز تا 8ساعت کار را برای سایتهای عمرانی فراهم میآورد.
کاهش آلایندگی با کامیون میکسر برقی لیبر
لیبر نیز دو نوع کامیون میکسر را در کارنامه خود ارائه میدهد؛ از آنجا که این کامیونها مختص مناطق شهری طراحی شدهاند، توانایی آنها در کاهش میزان انتشار آلایندگی از اهمیت بیشتری برخوردار است.
این مدلها علاوه بر داشتن باتری با ظرفیت بالا، شارژ سریع را هم برای کاربران به همراه دارد. کامیون Deutz 360 Volt که با همکاری JLG تولید شده، از باتری برخوردار است که در کمتر از 4ساعت میتواند 80درصد ظرفیت خود شارژ شود. این باتری دو موتور الکتریکی 40کیلوواتی را تامین میکند که یکی برای رانندگی و دیگری برای تامین نیروی باتری به کار گرفته میشود.
سه لودر الکتریکی در سبد محصولات بابکت
بابکت نیز سه لودر الکتریکی را در سبد محصولات خود دارد؛ نمونه اولیه E17E، یک مدل الکتریکی- هیدرولیکی است که از لیتیومیون برای تامین انرژی بازوی الکتریکی بهره میبرد.
مدل دیگر این برند یعنی S70 نیز از موتور الکتریکی استفاده میکند، اما از هیدرولیک برای تامین انرژی بازوی خود بهره میبرد. این مدل بهعنوان کوچکترین لودر بابکت شناخته میشود.
مدل T76e بابکت نیز کاملا برقی است و در سیستم آن هیچ بخش مکانیکی سنتی وجود ندارد. البته این دستگاه یک مدل مفهومی است و قرار نیست به بازار عرضه شود.