به گزارش «اخبار خودرو»، تولید خودروهای مسافری و باری سنگین در شرایطی تقریبا متوقف شد که برخی تولیدکنندگان داخلی بهرغم دشواریها کوشیدند چراغ تولید را روشن نگه دارند. با اینحال به نظر میرسد برخی سازمانهای مرتبط منتظرند تحریمها برداشته شوند و بخش عظیمی از تقاضای این سگمنتها را به سمت واردات سوق دهند. از این رو، در سال های اخیر شاهد آن بودیم که نوسازی ناوگان اتوبوسرانی کشور به کمترین میزان خود رسیده است و تقاضای چندانی از سوی شهرداری ها ندارد.
همچنین در بخش باری نیز نوسازی با مشکلات بسیاری همراه شده است و متقاضیان پاسخ درخوری ازسوی ارگانهای ذیربط دریافت نمیکنند. البته باید به این نکته هم توجه داشت تفاوت قیمت نمونههای وارداتی و مدل های تولید شده داخل، نقطه تمایزی است که این مدلها را برای استفاده در ناوگان کشور در اولویت قرار میدهد.
بهتازگی بزرگترین تجاریساز کشور هم از آغاز به کار خود برای تولید دوباره اتوبوس خبر داده و قیمت محصولات باری و مسافری داخلی را در مقایسه با مدلهای خارجی، ۵درصد ارزانتر ارزیابی کرده است.
اتوبوس داخلی؛ ۵ درصد ارزان تر از خارجی ها
به گفته قائم مقام مدیرعامل ایرانخودرودیزل در امور بازاریابی و فروش، این شرکت هر دستگاه اتوبوس و کامیون درخواستی و مورد نیاز کشور را با کیفیت روز و تا ۵درصد ارزانتر تولید میکند.
سعید لیلاز با اعلام این خبر بیان کرد: «چنان چــــــه تقاضای اتوبوس و کامیون به این شرکت اعلام شود، علاوه بر قیمت ارزان تر نســـــبت به مشابه خارجی، آمادگی داریم تا ۵ درصد در زمان تحویل نیز نسبت به خریـدهای خارجی زودتر اقدام کنیم.»
وی درخصوص موضوع واردات اتوبوس عنوان کرد: «واردات اتوبوس با همین نرخ ارز از خارج کشور حداقل ۲۰ تا ۳۰ درصد نسبت به تولیدات مشابه داخلی گرانتر تمام میشود.»
افزایش ۴۱ درصدی تولید خودروهای سنگین
صحبتهای قائممقام مدیرعامل ایرانخودرودیزل در امور بازاریابی و فروش در شرایطی مطرح میشود که مدیرعامل این گروه صنعتی نیز اعلام کرده است که در حوزه خودروهای سنگین و تجاری، اتفاقات خیلی خوبی در سال ۹۹ رقم خواهد خورد. فرشاد مقیمی در این خصوص بیان کرد: «در بحث مربوط به کل تولید خودروهای سنگین افزایش ۴۱ درصدی داشتهایم.»
این افزایش تولید نشان از آن دارد که در صورت واسپاری نوسازی خودروهای سنگین به تولیدکنندگان داخلی، بهطور قطع این طرح تسریع پیدا خواهد کرد.
وی درخصوص اقدامات این خودروساز بزرگ کشور برای تولید خودروهای باری اظهار کرد: «تولید کشندهها را هم آغاز کردهایم و با پیگیریهایی که در حال انجام است، حداکثر تا ۳ ماه آینده مراحل تایید استاندارد را هم طی خواهیم گرفت.»
بر اساس اظهارات لیلاز، متقاضیان این کشندهها، هزینه و زمان کمتری را برای جایگزینی خودروهای فرسوده خود با مدلهای جدید متحمل خواهند شد.
ورود دوباره ایران خودرو دیزل به تولید اتوبوس
در بخش خودروهای مسافری، حساسیت بهکارگیری از مدلهای تولید داخل در مقایسه با بخش باریها شاید کمی بیشتر باشد. به نظر میرسد تولیدکنندگان داخلی در این بخش، تکنولوژی ساخت بیشتری را نسبت به تولید باریها در اختیار دارند؛ گواه این مدعا آن که هنوز هم در صورت سفارشگذاری از سوی شهرداریها، این خودروسازان توان تولید و تامین تقاضای این بخش را دارند.
در همین راستا، مدیرعامل ایرانخودرو نیز از پیوستن دوباره این خودروسازی به جمع تولیدکنندگان اتوبوس خبر داده و اعلام کرده خط تولید اتوبوس این شرکت بعد از ۹سال توقف، دوباره در گروه صنعتی ایرانخودرو احیا شده است.
وی همچنین با اشاره به هدفگذاریهای این شرکت در زمینه تولید اشاره و عنوان کرد: «این هدفگذاریها تا پایان سال کامل خواهد شد و با راهاندازی خط تولید اتوبوس توانستیم ۴۰دستگاه اتوبوس از تعهداتی را که به شهرداری داریم، تحویل دهیم.»
پیشتر نیز مقیمی از ظرفیت این خودروسازی برای ورود به تولید اتوبوسهای الکتریکی خبر داده و اعلام کرده بود در صورت ثبت سفارش از سوی سازمانهای ذیربط ایرانخودرو دیزل، توان تامین اتوبوسهای الکتریکی مورد نیاز را خواهد داشت.
تجاری سازان در انتظار حمایت همه جانبه دولت
به نظر میرسد اگر وزارت صمت و سازمان راهداری و حملونقل جادهای و شهرداریها و سایر بخشها برای واردات قطعات مورد نیاز خودروسازان نهایت همکاری را داشته باشند و از خودروسازان داخلی در تمام زمینههای حمایت لازم را به عمل بیاورند، حتی سد تحریمها هم مانعی برای تولید و به تبع آن نوسازی خودروهای فرسوده نخواهد بود.
خودروسازان داخلی طی سالهای اخیر ثابت کردهاند چه در بخش باری و چه در بخش مسافری، توان تامین تقاضای بازار داخلی را داشته و حتی در صورت تسهیل واردات و فروش، نیمنگاهی هم به بازارهای خارجی خواهند داشت.
در کنار ایرانخودرو دیزل، بسیاری از تجاریسازان کشور هم هستند که در انتظار حمایت دولت، خط تولید را با سختی زنده نگه داشتهاند تا شاید دوباره در روزهای خوش صنعت، تولید خود را افزایش دهند.